Tahtiteatterin etusivulle

Kuopion Uusi Kesäteatterin Katri Helena -Laulajatyttö -kantaesitys sai lentävän lähdön: vieraana Katri Helena ja loistokritiikitTahtiteatterin operoimassa Kuopion Uudessa Kesäteatterissa sai ensi-iltansa 5.7.2017 uusi kantaesitys Katri Helena -Laulajatyttö. Lähes katsomontäyteisen yleisön tunnelma oli katossa, sillä iltaa kunnioitti itse Katri Helena, joka antoi medialle upeat kommentit näkemästään.
(Katri Helenan kommentit voi lukea tästä)

Myös lehdistön kritiikit olivat erityisen kiittäviä! "Kuopion Uusi Kesäteatteri onnistuu erinomaisesti tämän kesän näytelmässään..." ja "Pääosaa esittävä Johanna Keinänen on saanut vangittua rooliinsa Katri Helenan positiivista elämänasennetta. Keinänen onnistuu vaativassa roolissaan erittäin hyvin ja tuo lauluihin omaa persoonallista otettaan."
(Kritiikki on luettavissa tästä!)

www.kuopionuusikesateatteri.com.

Lippuja
Lippupisteestä: www.lippu.fi, 24h / vrk
Lippupiste: 0600 900 900 (joka päivä klo 7-22)

Ryhmämyynti ja yksittäisliput: Kuopion Uusi Kesäteatteri, 045-1118527, info@kuopionuusikesateatteri.com

**************************

Tahtiteatteri avaa yhdessä Ravintola Intron kanssa Kuopion ensimmäisen ravintolaimproklubin - Improklubi-Intron!Improklubi-Intro on Tahtiteatterin ja Ravintola Intron synnyttämä uutuus Kuopion teatterielämään. Improvisaatioon pohjautuva klubi-ilta ja sen jokainen esitys on myös ainutlaatuinen ensi-ilta, jossa nähdään kohtauksia, musiikkinumeroita, TV-viihdettä, urheilua, ”radio-ohjelmia” – kaikkea sitä, mitä yleisö esiintyjien kanssa improon keksii. Katsojat voivat siis vaikuttaa kaikkeen siihen, mitä lavalla nähdään ja mitään ei ole etukäteen päätetty.

”Ilman muuta on ilo tuoda kuopiolaiseen teatterielämään jälleen uusi aluevaltaus ja uskon myös yleisön viihtyvän, sillä lähtökohtaisesti improt ovat useimmiten hauskoja. Valtakunnallisesti ajatellen eräs vahvuutemme on myös musiikki, jota jokaisessa illassa on runsaasti ja varmasti uutta ja ennen kuulematonta.” toteaa Tahtiteatterin johtaja ja itsekin joka klubi-ilta lavalla esiintyvä näyttelijä-laulaja Sami Kojonen.

Tahtiteatteri aloitti ammattiravintolateatteritoiminnan kymmenen vuotta sitten ja nyt uusi teatterin lajityyppi laskeutuu katsottavaksi.

Lavalla nähdään joka ilta näyttelijä Johanna Jauhiainen ja muusikko Tapio Nykänen Sami Kojosen lisäksi sekä välillä myös jännittäviä yllätysvierailijoita!

www.tahtiteatteri.com
www.ravintolaintro.fi

Improklubi-Intron esitykset: 26.2. (ensi-ilta) / 27.2. / 5.3. / 18.3. / 31.3. / 8.4. / 14.4. / 15.4. / 23.4. / 30.4. / 13.5. / 14.5. / 21.5. / 27.5.
Esitykset klo 19.00 paitsi 30.4. -esitys (Vappuaatto) klo 22.15
Esityksen kesto n. 120 min. sisältäen 30 min. väliajan.

****************************

Tahtiteatterin teatterinjohtajan 20-vuotistaiteilijajuhlavuosi huipentuu Viihteelliseen JuhlakonserttiinTahtiteatterin teatterinjohtaja, näyttelijä - laulaja Sami Kojonen viettää 20-vuotistaiteilijajuhlavuottaan. Tätä merkkipaalua on juhlittu eri tavoin: debyytti-cd-albumi Sinä Sinä Sinä, Solistina Olavi Virta -musikaalin nimirooli Kuopion Uudessa Kesäteatterissa 2015 ja nyt loppuhuipennuksena Tahtiteatteri järjestää Viihteellisen Juhlakonsertin, jossa käydään Samille vastaantulleita rakkaita kappaleita läpi eri tavoin. Konsertissa on vieraina mm. Kirsi Rissanen, Tyyne Kettunen ja muita yllätyskasvoja ja koko iltaa säestää Petoman-yhtye juhlakokoonpanossaan.

Paikka: Kuopion Musiikkikeskus
Aika: 14.11.2015 Klo 18.00

Liput konserttiin: Lippupiste (klikkaa tästä) 0600-900900 (1,98€/min + pvm) tai R-Kioskeilta (Tapahtumanumero: 111008).

(9.10.2015)

*******************************'

Solistina Olavi Virta -musikaali sai kiittävät kritiikit ja huumaavan ensi-illan ja teki teatterin kaikkien aikojen katsojaennätyksen!Solistina Olavi Virta -musikaali sai loistokkaan ensi-illan ja kauttaaltaan kiittävät kritiikit. Koko kesän kruunasi upea tieto - katsojaennätys kautta teatterimme historian. Esityksen näki 9500 iloista katsojaa. Täpötäysi katsomo nauroi ja liikuttui täydesti ja nyt myös kriitikot ottivat musikaalin omakseen.

Kritiikkiä pääsee lukemaan tästä.

Impro-Klubi Kuopio aloittaa Vapunaattona!Impro-Klubi Kuopio edustaa uutta ja jännittävää esitysmuotoa, jota ei Kuopiossa ole juurikaan nähty! Jokainen ilta on ainutlaatuinen ja -kertainen. Mukana niin teatteria kuin huikeita musiikkiesityksiä sekä valtakunnantason vierailijoita vakiotiimin - Virpi Rautsialan, Tapio Nykäsen ja Sami Kojosen - lisäksi. Koko perheelle sopiva ilta kestää n. 120 min. ja on väliajallinen.

Suunnittelu: Esiintyvä työryhmä

Ensi-ilta 30.4.2015 klo 19.00 Kuopion kaupunginteatterissa

(27.4.2015)

Solistina Olavi Virta -musikaali tuo jälleen uuden kantaesityksen Kuopion Uuteen KesäteatteriinKuopion Uusi Kesäteatteri jatkaa jälleen kantaesitystensä sarjaa uudella Solistina Olavi Virta -musikaalilla. Suomalainen yhteiskunta on muuttunut, elänyt ja hengittänyt musiikkia, joka nosti Olavi Virran sotien jälkeen kuuluisuuteen. Lumoava musiikkinäytelmä kertoo tarinan tangokuninkaasta ja ajasta, joka ei koskaan tule takaisin mutta elää vahvana muistoissa. Kesän koskettavinta tarinaa rytmittää sikermä ikimuistoisia hittejä kuten Täysikuu, Tulisuudelma, Armi ja lukuisia muita iki-ihania.

Olavi Virran Vaativassa roolissa 20-vuotistaiteilijajuhlavuottaan viettävä näyttelijä-laulaja Sami Kojonen, aikakauden useampaa naisroolia ja Olavin ihastuksen kohteita esittää iskelmälaulaja Laila Kinnusen tytär, lukemattomilla estradeilla esiintynyt laulaja Milana Misic, musiikkimaailman värikkäitä persoonia ja muita aikakauden henkilöhahmoja tulkitsevat muuntautumistaitoiset näyttelijät Tiina Paakko ja Lasse Forsgren.

Solistina Olavi Virta -musikaalin ohjaa Kimmo Virtanen, koreografiasta vastaa Liisa Ruuskanen, pukusuunnittelusta Riikkamaria Korhonen ja lavastuksesta Arvo Jokiniemi.

Lavalla tähtikarismaa ja nuorta energiaa!

Teatteriareenalla aistitaan ensi kesänä jälleen sekä pitkän linjan estraditähtien karismaa että nuoruuden intoa ja tuoreutta. Näytelmän kiinto- ja nousevista tähdistä lisää Kuopion Uuden Kesäteatterin sivuilla:

www.kuopionuusikesateatteri.com.

Lippuja
Lippupisteestä: www.lippu.fi, 24h / vrk
Lippupiste: 0600 900 900 (joka päivä klo 7-22)
R-Kioskeilta (tapahtumanumero 109112)

Ryhmämyynti ja yksittäisliput: Kuopion Uusi Kesäteatteri, 045-1118527, info@kuopionuusikesateatteri.com

(27.4.2015)

Oi mikä ihana ilta! -uutuusmusikaali kantaesityksenä 2014 Kuopion Uudessa KesäteatterissaKesällä 2010 toimintansa aloittaneen Kuopion Uuden Kesäteatterin ohjelmisto saa jatkoa uudella kantaesityksellä kesällä 2014. Kuopion Uuden Kesäteatterin viides toimintavuosi hyppää syvälle sävelten ja tunteiden sekamelskaan:
Suomi-hitteihin pohjautuva tarina häähumua, haaveita, harhoja ja haaveiden täyttymistä.

Purevan humoristiset tarinanikkarit

Unohtumattomiin Suomi-hitteihin pohjautuvan kantaesityksen, Oi mikä ihana ilta..., takana on jälleen käsikirjoittajakolmikko Johanna Keinänen – Sami Kojonen – Kimmo Virtanen.

Kuopion Uuden Kesäteatterin viides toimintavuosi saa nyt arvoistansa jatkoa – menevä musiikki mm. Elämältä kaiken sain, Me mennään naimisiin ja Rakkautta vain -biisit polkaisevat häähumun liikkeelle.

Vala ikuisesta ystävyydestä!

Urahakuisen bisnesnaisen, Elinan, suureleisiin häihin ilmestyy miespuolinen kaaso, Väinö. Väinö on naisen lapsuudenystävä, iloisesti syrjäytynyt luonnonlapsi, kaveri, jonka kanssa nainen on lapsena vannonut verivalan olla toinen toistensa kaasoja. Naista hävettää Väinö ja hänen mukanaan tuoma menneisyys. Sopivatko Väinö ja Elina enää toistensa ympyröihin.
Oi mikä ihana ilta… on esitys kaikille teille, jotka uskotte lapsenmielisyyteen ja ystävyyteen.

Toivotaan, Toivotaan! –musiikkinäytelmän ohjaa Kimmo Virtanen, koreografiasta vastaa Johanna Keinänen, pukusuunnittelusta Riikkamaria Korhonen ja lavastuksesta Arvo Jokiniemi.

Lavalla tähtikarismaa ja nuorta energiaa!

Teatteriareenalla aistitaan ensi kesänä jälleen sekä pitkän linjan estraditähtien karismaa että nuoruuden intoa ja tuoreutta. Näytelmän kiinto- ja nousevista tähdistä lisää Kuopion Uuden Kesäteatterin sivuilla: www.kuopionuusikesateatteri.com.

Lippuja
Lippupisteestä: www.lippu.fi, 24h / vrk
Lippupiste: 0600 900 900 (joka päivä klo 7-22)
R-Kioskeilta (tapahtumanumero 106891)

Ryhmämyynti ja yksittäisliput: Kuopion Uusi Kesäteatteri, 045-1118527, info@kuopionuusikesateatteri.com

(23.3.2014)

Tahtiteatteri laajentaa jälleen! Sporttia ikä kaikki korkkaa Jyväskylän uutuuskaupunkina!Tahtiteatteri jatkaa laajentumistaan ja avaa uutena esityskaupunkina Jyväskylän Sporttia Ikä Kaikki -revyyllään, jota esitetään Rantasipi Laajavuoressa 15.11.2013 -alkaen. Lavalla nähdään Anna-Maija Iskanius, Antti Jaakola (kuvassa Jarno Tastula) ja Kimmo Virtanen, joka on myös ohjannut iloittelun. "Toki on ilo saada uusia katsojaryhmiä katsojiksemme ja erittäin hienoa on päästä myös Rantasipin lavalle, koska täällä teatteriperinteestä on pidetty kiinni vuosien ajan!" totetaa Sami Kojonen, joka on kirjoittanut revyyn yhdessä Johanna Keinäsen kanssa.

(29.10.2013)

Toivotaan Toivotaan -C-kasettimusikaali sai kiittävät arvostelut ja yleisö on myös haltioissaan: "Suomen paras kesäteatteri!""Musiikki ja koreografiat ovat tänä kesänä Kuopion Uuden Kesäteatterin ehdoton vahvuus. Hotelliyrittäjä Toivosen roolissa nähtävä Kai Hyttinen on vahva laulaja ja muutkin hoitavat osuutensa mallikkaasti."

"...Johanna Keinäsen ja Liisa Ruuskasen laatimat koreografiat ovat kekseliäitä ja mikä tärkeintä, luotu teatteria varten. Tanssikohtaukset eivät ole vain pyörähtelyä pyörähtelyn ilosta, vaan ne sopivat näytelmän henkeen kuin silmälasit erään kaljupäisen entisen presidentin silmille."

"...Riikkamaria Korhosen onnistunut puvustus pääsee heti oikeuksiinsa."

"...humalainen myyntiedustaja, jonka vastenmielisyyden Sami Kojonen tuo hyvin esiin."


(Savon Sanomat 4.7.2013)

Yleisö on antanut superhyvät palautteet esityksestä:


"Suomen paras kesäteatteri!"
"Olen kiertänyt tänä kesänä kymmenen kesäteatteria ja tämä oli paras!"
"Olemme kiertäneet Suomen kesäteattereita tämän viikon ja tämä on paras!"
"Kiitämme tyylikkyyttä tasoa."
"Hieno laulu- ja tanssitaito koko ryhmällä."


(12.7.2013)

Toivotaan Toivotaan -C-kasettimusikaali uutena kantaesityksenä 2013 Kuopion Uudessa Kesäteatterissa


1970-luvun ihanimpiin hitteihin pohjautuvan kantaesityksen Toivotaan Toivotaan, takana on jälleen käsikirjoittajakolmikko Johanna Keinänen - Sami Kojonen - Kimmo Virtanen. Kolmikon suomalaisuustrilogia on uponnut lähtemättömästi suomalaiseen tunnetajuntaan Matti ja Teppo -musikaalilla Kaiken takana on nainen! kesällä 2010, urheiluaiheisella musiikkinäytelmällä Olen Suomalainen! 2011 ja italohenkisellä näytelmällä Buona Sera Signorina! kesällä 2012.

Suomalaisuuteen ja sen hykerryttäviin ilmiöihin sukeltava trilogia saa nyt arvoistansa jatkoa - nostalgishenkisen aikamatkan tästä päivästä kultaiselle 1970-luvulle.

C-kasetti soikoon!

On vuosi 2013. 1970-luvulla rakennetun homevaurioisen kongressihotellin purkutyömaalta löytyy muovikassillinen C-kasetteja. Kaseteilla on hotelliyrittäjän äänipäiväkirjat ja suosikkikappaleet Kekkosen viimeiseltä kaudelta. Tästä alkaa hykerryttävä nostalginen aikamatka menneeseen 1970-luvun loistoon, voittoon ja tappioihin - sekä tietysti säveliin.

Mitä tapahtui Ritalle, Aurinkotyttökilpailujen poliittisesti valveutuneelle voittajalle? Miten kävi Japen, Ritan ihailijan, nörtin ennen kuin nörtit keksittiin? Ja tuliko Kekkonen, jota odotettiin kuin auringonnousua idästä?

Esitykset 2.7.-11.8.2013 Kuopion Uudessa Kesäteatterissa
Lisätiedot ja lippuvaraukset: Kuopion Uusi Kesäteatteri, info@kuopionuusikesateatteri.com, 045-1118527 tai Lippupisteestä ympäri vuorokauden

www.kuopionsuusikesatteri.com

(4.4.2013)

Buona Sera Signorina - uusi kantaesitysmusiikkinäytelmä saavutti yleisön vankkumattoman ihailun Kuopion Uudessa Kesäteatterissa - lähes 9000 katsojaa!Kantaesitysmusiikkinäytelmä Buona Sera Signorina ihastutti tuhansia katsojia seitsemän esitysviikkonsa aikana. "Tämä on Suomen paras kesäteatteri!", "Paras koskaan näkemäni kesäteatteriesitys!" -luonnehdinnat kertovat yleisön suulla kesän kokemuksista.

(13.8.2012)

-------------------------

Yhden Tähden Show korkkaa komeasti kevään Tahtiteatterin uudessa ravintolateatterissaKuva: Mikko Mäntyniemi

Lukuisat
roolihahmot, yllätysvieraat kuorrutuksena tanssinumerot ja laulut - eli kunnon show korkkaa kevään 2012. Lavalla näyttelijä (FIA) - laulaja Sami Kojonen Yhden Tähden Showssaan tekee lukuisia roolihahmoja, stand-up -komiikkaa, tuo yllätysvieraita, esittää runsaasti musiikkia sekä hoitaa myös yhden hengen tanssiryhmän. Lavalla näyttelijä-laulaja Sami Kojonen rooleineen. Venyykö yksi mies tähän? Tule, näe, koe ja ihastu!

---------------------------------

Tahtiteatteri avaa Kuopioon kaupungin ensimmäisen ravintolateatterin

Sporttia Ikä kaikki - Tahtiteatteri

Tahtiteatteri tekee jälleen uuden aluevaltauksen avaamalla Kuopioon kaupungin ensimmäisen aidon ravintolateatterin. "Tätä on todella kaivattu ja todella toivottu!" toteaa teatterinjohtaja Sami Kojonen.

Avajaiskaudella Tahtiteatteri esittää 3.11.-15.12.2011 Sporttia Ikä Kaikki -Revyytä, joka on hulvattoman hauska ja sporttisen notkea pikkujouluiloittelu urheilun vauhdikkaassa maailmassa.

Runsaalla musiikilla varustetusta urheilukassista saat voiteluohjeet niin kesä- kuin talvikisoihin ja löydät oikean rytmin kaikkiin pikkujoulusesongin turnauksiin!

Lavalla Tahtiteatterin ammattilaiset Anna-Maija Iskanius,Hannu Friiman ja Jarno Tastula.

Ohjaus: Kimmo Virtanen
Käsikirjoitus: Johanna Keinänen & Sami Kojonen

Kesto: 60 min.

(3.9.2011)

Olen suomalainen -kantaesitys Kuopion Uudessa Kesäteatterissa keräsi yli 9000 iloista katsojaa ja sai hurmioituneen vastaanoton!Tahtiteatterin uutta kantaesitystä Olen suomalainen esitettiin Kuopion Uudessa Kesäteatterissa 13.7.-14.8.2011. Iloksemme myös tänä kesänä suuri yleisö kaikkialta Suomesta saapui musiikkinäytelmäämme seuraamaan ja katsojaluku rikkoi 9000 henkilön rajan. Näytelmän koskettavuutta, huumoria ja energiaa kiitettiin kaikissa katsojapalautteissa.

Olen Suomalainen! -musiikkinäytelmää tullaan näkemään myös muualla Suomessa.

Laajempi teoskuvaus "Ohjelmisto-sivulla."

Lue kiittävät kritiikit:

Savon Sanomat (klikkaa tästä)
Uutis-Jousi (klikkaa tästä)

(3.9.2011)

Yhden Tähden Show korkkasi komeasti syksyn pikkujoulukauden - nyt kohti uutta esitysvuotta 2011 Kuopion Uuden Kesäteatterin tuliterää kantasesitystä!


Kuva: Mikko Mäntyniemi

Lukuisat roolihahmot, yllätysvieraat kuorrutuksena tanssinumerot ja laulut - eli kunnon show korkkasi kauden 2010 -pikkujoulukauden komeasti. Lavalla näyttelijä (FIA) - laulaja Sami Kojonen Yhden Tähden Showssaan saavutti ainutlaatuisen jalansijan ravintolateatterin ytimessä. Esitykset tulevat jatkumaan eri puolilla Suomea vuoden 2011 puolella ja ovat myös tilattavissa yksityisnäytöksiksi tai esim. yritystilaisuuksiin. Kuopion Uuden Kesäteatterin tulevan uuden kantaesityksen tuotanto on täydessä vauhdissa ja kohta julkistetaan aihe ja upea tähditetty henkilökunta kesälle 2011.

Kuopion Uusi Kesäteatteri avasi vauhdikkaasti ammattikesäteatterinsa ja sai 4500 iloista katsojaa

Kaikkien aikojen hellekesässä esitetty Kaiken takana on nainen! -Matti & Teppo -musikaali sai yleisöltä ja kriitikoilta positiivisen ja jopa hurmioituneen vastaanoton. Katsojia saapui pelkästään esityksen vuoksi katsomaan joka kolkasta Suomesta ja kiitti esityksen positiivista energiaa, hulluutta ja ammattitaitoisuutta.

Esityslämpötilat olivat ennätysluokkaa, kun esim. 29.7.2010 -esitystä aloiteltiin, elohopea helmeili 35.4 asteessa celsiusta! Tunnelma oli läpi kesän äärettömän lämmin ja hurmioottinen. Tästä on hyvä jatkaa 2011.

Kaiken takana on nainen! -Matti & Teppo -musikaali Kuopion Uudessa Kesäteatterissa 14.7.-15.8.2010.

Kaken takana paapari
Kuva: Mikko Mäntyniemi

Tahtiteatteri aloittaa Kuopion Uuden Kesäteatterin Rauhalahden kesäteatteriareenalla kantaesitysmusikaalilla Kaiken takana on nainen! Musikaalin ovat kirjoittaneet Tahtiteatterin ydinryhmä ohjaaja Kimmo Virtanen, näyttelijä-koreografi Johanna Keinänen ja teatterinjohtaja Sami Kojonen. Matin & Tepon vauhdikkaasta musiikista vastaa sovittajana Miljoonasateesta tuttu Olli Heikkinen.

Kaiken takana on nainen! on rakennusmusikaali, jota siivittävät Matin ja Tepon rakastetuimmat hitit. Urho Helle on tähtitimpuri, jonka mielenrauha järkkyy, kun työmaan mesuksi ilmestyykin yllättäen nainen. Paula Pakkanen saa rakennustyömaan miehisen toimintakulttuurin ja Urhon pinttyneen
poikamieselämän tutut raamit natisemaan liitoksistaan. Luvassa suuria tunteita korkeilla telineillä!

Päärooleissa nähdään Paulana Johanna Keinänen ja Urhona Sami Kojonen. Muu roolitus julkaistaan varsinaisessa lehdistötilaisuudessa hieman myöhemmin.

mattijateppo

Matti & Teppo (Ruohonen) ovat lupautuneet virallisiksi esityksen suosittelijoiksi, mitä Tahtiteatteri ilolla tervehtii, sillä 40-vuotisen taiteilijauran tehneet taiteilijat ovat tehneet syväluotaavan jäljen suomalaiseen musiikkikenttään. Tätä upeaa uraa Tahtiteatteri haluaa myös musikaalilla kunnioittaa.

Hyvää alkanutta vuotta - esimakua tulevasta jo Matkamessuilla Helsingissä 21.24.1.2010!

Kuten lupailimme - tulemme suuremmassa mittakaavassa julkistamaan tulevan ammattikesäteatterimme nimen ja produktion tammikuussa Matkamessuilla Helsingissä 21.-24.1.2010 osastolla (3d21). (7.1.2010)

Tahtiteatteri toivottaa Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta valmistautuen suureen lehdistötilaisuuteen helmikuulla 2010!

Nyt on aika huilata menestyksekkään teatterivuoden jälkeen ja syytä onkin, sillä heti vuoden vaihduttua Tahtiteatteri järjestää suuren lehdistötilaisuuden. Siellä julkistetaan tulevan kesän uuden ammattikesäteatterin nimi ja uusi kotimainen teatterituotanto.

Tässä vaiheessa kuitenkin on tärkeintä rauhoittua Joulun ja Uudenvuoden viettoon! (23.12.2009)


Suunnittelua ja työn tohinaa ennen kiireistä pikkujouluaikaa

Tahtiteatterin syksyn aloitus on ollut kiireistä aikaa. Tuleva Rauhalahden kesäteatteri on työllistänyt tahtiteatterilaisia kosolti. Paitsi aiheen valinta, etenkin tuotannolliset edellytykset ovat vaatineet lukuisan määrän palavereja ja mietintää. "Käytännössä kesäteatterin rahoituksellinen puoli on erityisen haastava, koska paikka täytyy lanseerata yleisön eteen uutuutena, mitä se käytännössä on." toteaa teatterinjohtaja Sami Kojonen. Eikä vauhti laannu, sillä samaan aikaan pikkujoulukauden esitkset työllistävät kaikkia tekniikasta ohjaajaan. (25.9.2009)

Tahtiteatteri käynnistää tulevaa kauttaan

Tahtiteatteri on valmistellut tulevan kauden tuotantojaan ja ohjelmistouutuudet tullaan julkaisemaan elo-syyskuun aikana. Kiertueohjelmistoon on myös ilmestynyt menestyneen kauden Kotkan Kaupunginteatterissa esitetty Maapalloilua-Revyy. Henkilökuntaa on myös lisätty tuotantoon tulevaa uutta Rauhalahden kesäteatteria ajatellen. (14.8.2009)

Tahtiteatteri laajentaa toimintaansa jälleen – Kuopion Rauhalahteen uusi ammattikesäteatteri

Pöljällä kotipaikkaansa pitävä Tahtiteatteri astuu jälleen uudelle maaperälle avaamalla uuden ammattikesäteatterin Kuopion Rauhalahteen kesästä 2010 –lähtien. 600-paikkaisessa luonnonkauniilla järvenrantapaikalla sijaitsevassa kesäteatteriareenassa tullaan näkemään koko perheelle sopivaa musiikkiteatterituotantoa sydänkesäisin. Produktiokohtaisesti näytelmiin kiinnitetään kuudesta kymmeneen ammattinäyttelijää sekä teatteriorkesteri. (27.4.2009)

Tahtiteatterin kausi 2008-2009 menestyksellinen

Tahtiteatterin esityskausi 2008-2009 on ollut suosiollinen: Kotkan kaupunginteatterissa esitettyä kantaesitystä on nähnyt kevään 2009 –aikana yli 3000 katsojaa ja myös syksyn toista kantaesitystä Ihan hapoilla teosta Kuopiossa seurasivat täydet katsomot.

Tulevalla kaudella tuotantoon tulee vähintään uusi joulukautena ensi-iltansa saava revyy sekä äsken mainittu kesäteatteriproduktio muun kiertuetoiminnan lisäksi. Tahtiteatteri on työllistänyt kuluneella teatterikaudella 20 henkilöä. (27.4.2009)

Maapalloilua-Revyy Kotkan Kairossa hurmaa yleisönsä - Jo yli 75% lipuista varattu!


Kuvassa vasemmalta Juha Svahn, Jarno Tastula, Eero Järvinen (Kuva Kalevi Horsti / Pedacom Oy)

Tahtiteatterin kantaesitys ja uutuus sai ensi-iltansa Kotkan legendaarisessa Ravintola Kairossa 17.1.2009. Yleisö on ottanut Kotkan Kaupunginteatterin ja Tahtiteatterin yhteistuotannon loistavasti vastaan, mistä suuri varausastekin on merkkinä. Lehdistökritiikki on kertonut mm. seuraavaa:

- "Musaa ja sketsejä sujuvasti etenevässä paketissa... -" & "mollisävelmien esittäminen duurissa on ollut naseva oivallus..." (Eteenpäin 22.1.)
-"uudelleen sanoitetut ja sovitetut kevyen musiikin klassiko antavat ilmiöille lupsakkaa kyytiä." (Kouvolan Sanomat 20.1.)

"Tästä on hyvä lähteä kevään teatterikauteen!", hymyilee koko Tahtiteatterin ydinryhmä. (28.1.2009)

Tahtiteatterin uusin kantaesitys Maapalloilua-Revyy ensi-iltaansa 17.1.2009 Ravintola Kairossa Kotkassa

Maapalloilua paakuva Kotka

Maapalloilemassa vanhoja ja uusia tahtiteatterilaisia vasemmalta lukien Jarno Tastula, Juha Svahn, Ullariikka Koskela ja Eero Järvinen (Kuva: Kalevi Horsti / Pedacom Oy)


Kotkan Kaupunginteatteri teki rohkean vedon ja tilasi ensimmäistä kertaa historiansa aikana tuotannon ulkopuoliselta teatterilta ja onneksemme meiltä eli Tahtiteatterilta. Maapalloilua-Revyytä esitetään Ravintola Kairossa ja meillä on ilo ja kunnia olla jatkamassa maineikasta revyy- ja estradiperinnettä, joka alkoi jo vuonna 1992. "Kyllä tunnelmat ovat hienot ja totta kai hieman jännittyneet..." toteaa koreografina ja käsikirjoittajana toimiva Johanna Keinänen tunnelmia Ravintola Kairon tunnelmallisesta salista. "Tilanne on myös erityisen iloinen senkin syystä, että jo yli 70% kevään esityksistä on jo varattu!" huokuu teatterinjohtaja Sami vieressä.

Revyyn ensi-ilta on 17.1.2009 klo 19.00 (LM). (11.1.2009)

Joulutauko ja keskittyminen Maapalloilua-Revyyseen
Ihan hapoilla -Revyy keräsi runsaat katsomot Kuopiossa ja hyvillä mielin syyskausi 2008 päätettiin esitysten osalta 13.12.2008. Esitys jatkaa kiertueohjelmistossa ja luvassa on esityksiä ympäri Suomen. Tulevan kantaesityksen Maapalloilua-Revyyn harjoitusjakso "ykkönen" on nyt loppusuoralla ja Tahtiteatterin väki vetäytyy ansaitulle joululomalle 18.12.2008. Toivotamme kaikille katsojille, työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta! (17.12.2008)

Kehuvat kritiikit Tahtiteatterin uutuusrevyylle Ihan hapoilla
21.11.2008 ensi-iltansa saanut Ihan hapoilla -revyy sai kehuvat kritiikit. Kiitosta saivat niin aiheen käsittely, esiintyjät kuin musiikkikin. Koko kritiikki on luettavissa tästä (avautuu uuteen ikkunaan). (5.12.2008)

Tahtiteatterin uutuustuotannot työn alla
27.10.2008 alkoi uutuustuotantojen ensimmäinen harjoitusputki ja tunnelma on humoristisen energinen. Ihan hapoilla -revyyn harjoitukset alkoivat Helsingissä. "Harjoitusfiilis on kerrassaan loistava!" kertoo ohjaaja Kimmo Virtanen harjoitushuoneen lämmöstä. Tahti on tiukka, sillä Ihan hapoilla -revyyn ensi-ilta on 21.11.2008 ja heti perään joulukuun alusta alkaa Kotkan kaupunginteatterille tuotettavan revyyn harjoitukset. "Tuotantopuolella riittää vipinää - se on totta." hymyilee myös Sami Kojonen, teatterinjohtaja. (1.11.2008)

Tahtiteatterin toiminta laajenee voimakkaasti - Tahtiteatterin kaksi uutta kantaesitystä ensi-iltaan puolen vuoden sisään
Tahtiteatteri laajentaa voimakkaasti tuotantoaan ja tulevan puolen vuoden sisään saa ensi-iltansa kaksi uutta kantaesitystä. Marraskuulla Kuopiossa päivänvalon näkee uutuusrevyy Ihan hapoilla, joka nimensä mukaisesti saa innoituksensa suomalaisesta urheilusta ja urheiluinnostuksesta.

Tammikuun loppupuolella puolestaan saa ensi-iltansa Kotkan kaupunginteatterille tuotettava Maapalloilua -revyy. Tällä kertaa nimensä mukaisesti liikutaan matkailussa kotimaasta ulkomaille. (4.6.2008)

Tahtiteatterin esiintyjähakuun runsas kiinnostus
Tahtiteatterin esiintyjähaku kiinnosti lukuisaa joukkoa näyttelijöitä, laulajia, tanssijoita ja muita esiintyvän alan ammattilaisia. Kiitämme mielenkiinnosta jo tässä vaiheessa ja kerromme kaikille hakeneille vähintään sähköpostitse väliaikatietoa eri roolitusten vaiheista. Vaikka varsinainen hakuaika jo päättyi, voivat halukkaat laittaa tietonsa vastakin osoitteeseen info@tahtiteatteri.com. Kyselyihin vastaukseksi, että mitään valintoja ei vielä ole tehty vaan varsinainen katselmus valituille pidetään 25.6.2008 Helsingissä. (4.6.2008)

Tahtiteatteri hakee uusia näyttelijöitä, tanssijoita ja laulajia
Ammattiteatteri Tahtiteatteri etsii näyttelijöitä, tanssijoita ja laulajia tuleviin eri puolilla Suomea tuotettaviin revyytuotantoihin. Pyydämme toimittamaan oman CV:n ja muut tiedot sähköpostitse osoitteeseen info@tahtiteatteri.com. (9.5.2008)

Vuosi 2007 - menestystä täynnä - ilo jatkaa vuoteen 2008
Tahtiteatteri jatkoi menestyksekästä linjaansa - yli 2000 tyytyväistä katsojaa näki uutuusrevyyn Hikiboksin. Tästä on hyvä suunnata eteenpäin, sillä kaikki aiemmat tuotannot jatkavat myös ympäri Suomen kiertue-esityksinä. Uutta tarjontaa suunnitellaan jo täyttä päätä uusia aluevaltauksia viritellen. (24.1.2008)

Hikiboksi-revyy sai kiittävät kritiikit
"Tahtiteatterin uuden revyyn menestys ei ainakaan ole laadusta kiinni." Näin kommentoi lehdistö ensi-iltaesitystä (SS 21.11.2007). Ja myös yleisö on ottanut esityksen omakseen, sillä jäljellä olevista esityksistä noin puolet on loppuunmyyty. (28.11.2007)

Hikiboksi-revyyn onnistunut ensi-ilta takana
Hikiboksi-revyy sai onnistuneen ensi-iltansa 16.11.2007. Runsas kutsuvierasyleisö tervehti uutta teatteria runsain aplodein. Tunnelma oli iloisen pirteä onnistuneen uutuustuotannon kantaesityksessä (19.11.2007)

HIkiboksi-revyyn ensi-ilta 16.11.2007 klo 19.00

Hikiboksi-revyy on alkaneen ohjelmistokauden 2007-2008 uutuus ja kantaesitys. Siinä irvaillaan julkisuudelle, kanavauudistukselle ja kaikelle sille, mitä me siedämme nykyisin vaikkapa TV:ssä. Runsaasta musiikista huolehtii SM-tasostaan tunnettu Vaihtoaskel-orkesteri. Esitykset sekä Scandic Hotel Kuopiossa että tilaajan omissa tiloissa. Lataa mainos (29.10.2007)


Juhlatoti-Revyy Tehyn 25-vuotisjuhlissa Linnanmäellä
Tahtiteatterilla oli ilo ja kunnia esiintyä tärkeän ammattiryhmän, terveydenhuoltoalan synttäreillä 14.6.2007. Tuolloin väki kokoontui yhteiseen ilonpitoon ja myös muulla Linnanmäen yleisöllä oli mahdollisuus seurata musiikillista ilotulitusta. Sateesta huolimatta katsomo oli lähes täysi ja nauru ja ilo raikuivat Linnanmäellä. (18.6.2007)