Taustaa

Kuopion Uuden Kesäteatterin toiminta juontaa juurensa Tahtiteatterin syntymään vuonna 2006. Tuolloin Sami Kojonen, Johanna Keinänen ja Kimmo Virtanen päättivät perustaa kiertävän ammattiteatterin vastaamaan kolmikon nälkää ja janoa viedä lavalle revyyteatteria. Jo alusta alkaen kolmikon tavaramerkiksi muodostui omiin teksteihin pohjautuva huumori, joka ei arkaillut tarttua päivän polttaviin aiheisiin – tämä kuitenkin hyvällä maulla toteutettuna. Oivaltavan huumorin lisäksi olennaista produktioille oli tanssi, laulu ja sanallinen ilottelu kansalle tutuksi tulleiden kappaleiden uudelleen sanoituksilla.

Toiminta alkaa, Matti ja Teppo -musikaali

Eri puolilla Suomea toteutettujen ravintola- ja teatteriesitysten jälkeen luonteva jatko toiminnalle seurasi Kuopion Uuden Kesäteatterin perustamisella keväällä 2010. Olihan Kuopio kokoluokkansa ainoa kaupunki, jolla ei ollut ammattimaisesti toimivaa kesäteatteria. Ensimmäisen kesän kantaesityksenä estradille vyörytettiin vastustamattomalla energiallaan rakennusaiheinen Matti ja Teppo –musikaali Kaiken takana on nainen!, jonka virallisiksi suojelijoiksi Ruohosen veljekset Matti ja Teppo suostuivat. Esitys veljesparin kuolemattomine hitteineen saavutti yleisön vankkumattoman suosion ja oli positiivinen lähtölaukaus uudelle ammattiteatteriperinteelle Kuopiossa. Vuosisadan hellekesä loi mahtavat puitteet uudelle alulle.

Matti ja Teppo –musikaalissa lavalle astuivat Johanna Keinänen, Sami Kojonen, Kimmo Virtanen, Miika Laakso, Markus Petsalo ja Juha Svahn. Vahvistuksina lavalla olivat myös Kuopion nuorisokuoron kasvatit Atte Antikainen, Joona Rytkönen ja Toni Harjunen.

JATKUUMusiikkinäytelmä Kesällä 2010 esitety Matti ja Teppo -musikaali Kaiken takana on nainen (Keinänen-Kojonen-Virtanen) oli positiivinen lähtölaukaus uudelle ammattiteatteriperinteelle Kuopiossa.