ALKUUN


EtusivulleSami seikkailee Tahtiteatterin Improklubissa mitä erilaisimmissa tilaisuuksissaTahtiteatterin perustama oma Improklubi Turbulenssi kiertää ympäri maata erilaisissa esiintymistilaisuuksissa. Alkuvuosi onkin ollut kiireistä aikaa tälle tiimille. "Olemme tosiaan kiertäneet niin yrityksiä kouluttamassa impron siivin kuin olleet pitämässä showta tällä tekniikalla ympäri Suomen. Mahtavinta on nähdä yleisöä, joka ei ole ennen nähnyt improa livenä ja he eivät meinaa uskoa, että kaikki syntyy siinä hetkessä!" toteaa Sami improintoa puhkuen. "Luvassa on lähitulevaisuudessa uusia "lavoja!" Sami jatkaa.

www.tahtiteatteri.com

Tapsan Tähti! -musiikkinäytelmä keräsi kolmet kiittävät kritiikit!Kesä Kuopion Uudessa Kesäteatterissa oli jälleen menestys, sillä Tapsan Tähti! -musiikkinäytemän kävi katsomassa 8500 katsojaa. Jälleen katsojat elivät voimakkaasti mukana tarinassa ja Sami sai kuulla muisteloita esityksen jälkeen runsain mitoin: missä, kenen kanssa ja millaisessa tunnelmassa oikea Tapsa oli nähty ja koettu. "Kyllä kesä oli jälleen ikimuistoinen! Etuoikeus oli saada tutustua Tapsan elämään - kyseessä on ollut hieno mies." toteaa Sami elokuisessa illassa.

Tapsan Tähti! -musiikkinäytelmä sai kolmet kiittävät kritiikit
(klikkaa lehden nimeä- avautuu uuteen ikkunaan):

Savon Sanomat
Viikkosavo
Uutis-Jousi

Sami Tapio Rautavaaran roolissa Kuopion Uudessa Kesäteatterissa kesällä 2016Juhlavien roolien sarja jatkuu Samilla Kuopion Uudessa Kesäteatterissa, sillä kesäksi 2016 hän asettuu Tapio Rautavaaran vaativan roolin saappaisiin. "Aika huima hyppäys todella on Olavi Virrasta siirtyä suoraan Tapio Rautavaaraksi, mutta hieno sellainen." toteaa Sami käsikirjoitusta silmäillessään. Tapsan Tähti! -musiikkinäytelmässä käydään Tapsan tarinaa eri kanteilta läpi ja kantaesityksessä kuullaan monia Rautavaaran tunnetuksi tekemiä hittejä.

Esitykset 28.6.-14.8.2016
Lisätietoja: Kuopion Uusi Kesäteatteri


Kauttaaltaan kiittävät kritiikit Solisina Olavi Virta -musikaalille sekä kaikkien aikojen katsojaennätys!Kuopion Uudessa Kesäteatterissa esitetty Solistina Olavi Virta -musikaali sai kauttaaltaan kiittävät kritiikit ja lisäksi se tavoitti teatterin kaikkien aikojen katsojaennätyksen. "Tietenkin lämmittää mieltä, että itselleni todella tärkeä aihe ja musiikki sai yleisön hyväksynnän. Yleisöllehän tätä tehdään!" totesi Sami pari tuntia kauden päättäjäisten jälkeen. "Hienoa oli myös se, miten tunteet liikkuivat katsomossa. Naiset ja miehet olivat vedet silmissä esityksen nähtyään ja monesti minulle kerrottiin ainutlaatuisia muistoja Olavi Virtaan liittyen, mitä tietoja ei mistään lukemistani aihetta käsittelevistä kirjoista ole löytynyt! Todella herkkää ja hienoa oli - elämäni hienoin kesä lavalla!" Sami lisää.

Samin osuudesta kritiikissä mainitaan mm. seuraavaa: "Ja siinä vaiheessa kun Kojonen täräyttää Hopeisen kuun viimeiset tahdit ilmoille, eivät kylmät väreet johdu vain Rauhalahden rannalta käyvästä tuulesta."

Kritiikki luettavissa tästä!

Sami Solistina Olavi Virta -musikaalin päärooliin Kuopion Uuteen KesäteatteriinSami pääsee unelmarooliinsa, sillä hän tekee Olavi Virran roolin Kuopion Uudessa Kesäteatterissa Solistina Olavi Virta -musikaalissa. "Kyllä tämä on ihan oman näyttelijäurani huippuhetkiä, sillä Olan musiikki on kyllä aivan huippua ja myös haasteellista tulkittavaa. Lisäksi hänen elämänsä haasteellisuus tekee roolistakin kiintoisan eli innolla odotan kesää!" toteaa Sami roolista kysyttäessä. Musikaalia esitetään 30.6-9.8.2015.

Lisätietoja: www.kuopionuusikesateatteri.com

Samin debyyttipitkäsoitto sai upeat arvostelut - 4 tähteä ja levyt ovat myös tehneet kauppansa!13.6.2014 -julkaistu debyyttipitkäsoitto sai mojovat arvostelut kriitikoilta - 4/5 -tähteä. Lisäksi harvemmin kuultua uusnostalgista tanssimusiikkia kiiteltiin. Kiekon eri raidat ovat saaneet kivasti soittoaikaa niin valtakunnan radioissa kuin paikallisissakin. Kiittävän levyarvostelun voi lukea tästä. (28.8.2014)

Samin rooli Kuopion Uudessa Kesäteatterissa oli menestys - katsojat haltioissaan Anteron roolistaSami näytteli Kuopion Uudessa Kesäteatterissa Oi mikä ihana ilta! -häämusikaalissa morsiamen lapsuudenystävän Anteron roolin. Luonnonlapsen roolin tekeminen oli mielenkiintoista ja haastavaakin: "Oli erityisen kiintoisaa tehdä melko ilmeetön ja epärytminen rooli kaikkine hullutuksineen. Ja kuumahan oli myös koko esityskauden ajan!" toteaa Sami kesää muistellen. 30 näytöksen esitysputki vedettiin "kaukoidän lämpötiloissa" eli mittarissa oli saman verran asteita koko ajan. Rooli oli yleisön mieleen palautteenkin mukaan ja Antero pääsi moneen kuvaan yhdessä katsojien kanssa. "Aivan ihana rooli!" "Voi kuinka koskettava roolityö!" ja monet muut kommentit tulivat tutuksi kesän mittaan. (28.8.2014)

Samin 20-vuotistaiteiljajuhlavuosi on startannut! Luvassa isoja rooleja ja debyyttipitkäsoitto Sinä Sinä SinäSami otti vastaan ensimmäisen teatterikiinnityksensä 1994 elokuussa ja siten ammattiuraa on takana tänä vuonna 20 vuotta! Ajanjaksoon mahtuu yli 100 roolia teatterissa, valtava määrä radiospiikkejä ja dubbauksia, tv-rooleja, tanssikeikkoja, konsertteja jne. Nyt juhlavuoden kunniaksi Sami julkaisee pitkäsoiton uutta ja vanhaa uusnostalgista musiikkia. Radiot saivat viikolla kahdeksan esimakua tulevasta vastaanottaessaan ajankohtaisen uuden kappaleen "Käännän selän vastatuuleen." Kesäkuun 13. päivä kauppoihin ilmestyy varsinainen albumi. "Tätä on tehty todella pitkään ja hartaasti sekä huolella." Sami toteaa. Taustavoiminina Suomen parhaat muusikot, säveltäjät, sovittajat ja tuottajat - ja tietysti oikeilla soittimilla. Levykannessa on muuten runsaasti infoa kappalevalinnoista ja projektista.

Sami juhlii 20-vuotista esiintyvää taivaltaan alkaen pitkäsoiton juhlistuksesta vuoden 2015 loppupuolelle mittavin roolitöin ja yllätyksin, joista kuulemme juhlavuoden ajan lisää. (26.5.2014)

Loistavat kritiikit Toivotaan Toivotaan -C-kasettimusikaalissa Kuopion Uudessa KesäteatterissaSami tekee Kuopion Uudessa Kesäteatterissa Toivotaan Toivotaan -C-kasettimusikaalissa kaksoisroolin esittäen nostalgikkorakennusmies Raunoa sekä viinalle persoa kauppamatkustaja Huikkasta, josta kritiikissä mainitaan seuraavaa: "Selkkausten seassa nähdään mm. romanssi, Aurinkotyttökilpailu sekä humalainen myyntiedustaja, jonka Sami Kojonen tuo hyvin esiin." (Savon Sanomat 4.7.2013).

Sami jatkoon Tangomarkkinoiden karsinnassa

Sami osallistuu tänä vuonna Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailuun. Ensimmäiset alkukarsinnat ovat nyt takana ja Sami on valittu 30 parhaan mieslaulajan joukkoon. Alkukarsintoihin osallistui eri puolilla Suomea yli 300 laulajaa. Nettiäänestys on alkanut ja äänen voi antaa:

http://yle.fi/musiikki/tangomarkkinat/tangomarkkinakilpailijat-2013-miehet/sami-kojonen

(20.5.2013)

Esimakua Samin pitkäsoitolta Ylen Poplaari-ohjelmassa

Tiistaina 26.3.2013 kuultiin jo Samin tulevan debyyttipitkäsoiton avausraita Sinä Sinä Sinä Ylen Poplaari-ohjelmassa.

(29.3.2013)

Sami Toivotaan Toivotaan -hilpeässä C-kasettimusikaalissa kesällä 2013

Sami tekee jälleen musikaaliroolin Kuopion Uuden Kesäteatterin kantaesitysmusikaaliin kesällä 2013. 3.7.2013 ensi-iltansa saava Toivotaan Toivotaan -hilpeä C-kasettimusikaali vie iloiselle 1970-luvulle, sen maailmaan ja musiikkiin. Sami esittää vauhdikasta myyntiedustaja Huikkasta korpihotelliin sijoittuvassa tuotannossa.

Esitykset 2.7.- 11.8.2013 Kuopion Uudessa Kesäteatterissa.
www.kuopionuusikesateatteri.com

(15.1.2013)


Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta 2013!

"Hieno vuosi takana jälleen!" Sami toteaa miettiessään vuotta 2012. Alkuvuonna Yhden Tähden Show -esitys pyöri ravintolateatterissa, kesällä huikea laulurooli Kuopion Uudessa Kesäteatterissa yhtenä päärooleista työllisti häntä valtaosan vuotta. Mahtuiko vuoteen vielä muutakin? "Kirjoitin Buona Sera Signorinaa kesäteatteriin yhtenä kolmesta, lisäksi tein tanssikeikkaa ja konsertteja yhtyeen kanssa ja viimeistelin pitkäsoittoani ja tein yrityskeikkoja vielä päälle." Eli aika paljon mahtuu vuoteen. Entä Joulu 2012? "Ihan nauttiessa Joulun tunnelmasta, ruoasta ja seurasta - ihan parasta!"

(18.12.2012)


Samin rooli Komisario Seppo Koppana menestys Kuopion Uudessa KesäteatterissaSami teki Buona Sera Signorina -musiikkinäytelmässä ison lauluroolin Komisario Seppo Koppana. Kuopion Uuden Kesäteatterin kantaesitys pyöri seitsemän viikon ajan hyvälukuiselle yleisölle. Samin näyttelijäntyöstä ja etenkin laulutaidoista yleisö antoin suitsuttavaa palautetta: "Aivan kuin Olavi Virta!", "Ihan mielettömän hieno lauluääni!", "Nuo laulut menee ihan sieluun!" Kesä oli tiivis ja työntäyteinen: "Kyllä 11 viikkoa mahtavan poppoon kanssa töitä tehden oli todella hauskaa ja kesä tuntuu ihanan pitkältä!" Sami toteaa.

(13.8.2012)

Sami jälleen Yle TV-1:n KotikadussaSami nähdään nyt jo kolmatta kertaa TV-1:n Kotikadussa näyttelijänä sarjan 17-vuotisen historian aikana. Vuonna 1997 roolina oli Kantakaupunkilainen-lehden toimittaja, joka teki kohujuttuja, vuonna 2000 Sami oli edennyt em. lehden päätoimittajaksi ja kohta nähdään mihin roolihenkilön ura on edennyt. "Todella hauska oli jälleen päästä Kotikatua tekemään. Tekijätiimi, näyttelijät ja ohjaaja Heikki Kujanpää ovat kaikki mahdottoman mukavia - todella hauskaa hommaa!" toteaa Sami kuvauksista tultuaan.

Samia nähdään seuraavan kerran Kotikadussa 12.4. & 13.4. & 14.4.2012 TV-1:ssä. (24.3.2012)

Sami Buona Sera Signorina -musiikkinäytelmän yhteen päärooleista

Sami nähdään jälleen Kuopion Uudessa Kesäteatterissa tulevan kesän kantaesitysmusiikkinäytelmässä Buona Sera Signorina, jossa hän esittää poliisikomisario Seppo Koppaa liikennevalvontaryhmästä. Musiikkinäytelmässä liikutaan Suomen kesässä ja yhdessä päärooleista on Fiat 600, jonka sielua näyttelee Oiva Lohtander. Kesäauton ostajana nähdään Jaana Pesonen ja huomattavissa rooleissa ovat myös Liisa Ruuskanen ja Jukka Väinölä. Millaista musiikkia Sami saa laulettavakseen? "Aivan ihanaa italoiskelmää saan laulaa ja voiko suurempaa kunniaa saada kun pääsee tulkitsemaan esim. Hopeista kuuta!" iloitsee Sami tammikuisen kiireen keskellä. (16.1.2012)

www.kuopionuusikesateatteri.com


Samilla takana huima kesäteatterikesä Kuopion Uudessa Kesäteatterissa

Sami oli mukana Kuopion Uuden Kesäteatetterin menestysmusiikkinäytelmässä Olen Suomalainen! Yhtenä pääroolina hän teki urheiluvalmentaja Esko Patolan henkilön, joka kohahdutti yleisöä laulamalla ja punnertamalla samaan aikaan. "Sain kyllä tästä kohdasta näytelmää hyvin paljon positiivista ja ihailevaa palautetta, mutta tekniikkaahan se vaan on. Toki se oli hieman raskas kohta, mutta kyllähän nyt 30 punnerrusta täytyy irrota!" kuittaa Sami hymyillen aiheen.

Patolan roolin lisäksi Sami teki Tapio Rautavaaran, Keke Rosberin ja Marja-Liisa Kirvesniemen hahmot, joten pukuvaihtoja ja vauhtia riitti 30 näytöksessä. "Kyllä tämä tiivis kesä oli, mutta pysyi myös kunnossa ja sai grillata ihan vapaasti kun kuntopiirikerho oli lähes joka ilta." Ja ilo oli työtä tehdä, sillä näytelmää kävi katsomassa yli 9000 iloista katsojaa.

Samilla säpinää riitti muutenkin, sillä esim. Kiuruveden Iskelmäviikoilla Sami esiintyi yhdessä Kai Hyttisen ja Pepe Willbergin kanssa samassa konsertissa.

Sami hyppäsi Kilpakosijat-kansanmusikaaliin kevääksi

Yllättäen Kuopion Kaupunginteatterista kävi kutsu hypätä Kilpakosijat-kansanmusikaaliin mukaan. Tarjous tuli aika yllättävän nopeasti ja Sami mietti hetken kiintoisaa tarjousta: "Täytyy sanoa, että kiinnosti älyttömästi, mutta myös hirvitti työmäärä muuten niin kiireisessä keväässä. Nyt kuitenkin kun ensi-ilta osaltani on takana, voin sanoa, että ihan mahtavaa!"
Kilpakosijat-kansanmusikaalin on ohjannut Tommi Auvinen ja koreografian on tehnyt Johanna Keinänen. Musiikki on Sari Kaasisen. Esityksiä koko kevään 14.5.2011 -asti.

Lisätietoja ja liput: www.teatteri.kuopio.fi


Kohti uutta musiikkinäytelmää - Olen suomalainen Kuopion Uudessa Kesäteatterissa

Runsasluminen talvi sen kun jatkuu ja Matkamessuilla Helsingissä julkistettiin Kuopion Uuden Kesäteatterin tulevan kesän kantaesitysmusiikkinäytelmä Olen suomalainen. Sami esittää urheilullisessa näytelmässä urheiluvalmentaja Esko Patolaa. "Hyvässä seurassa saankin näytellä, kun kollegoina ovat Kai "Kuju" Hyttinen, Ami Aspelund, Laura Hänninen ja Ville Kiljunen sekä lukuisa joukko urheilullisia nuoria." toteaa Sami pakkasesta. Näytelmää esitetään 13.7.-14.8.2011 Rauhalahden Teatteriareenalla.

Lisätietoja ja liput: www.kuopionuusikesateatteri.com

Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta - Ja LOMAA!

Kulunut vuosi on ollut tiivis ja elämyksellinen! Uuden Kuopion Uuden Kesäteatterin avauskesä oli onnistunut ja hauska, mutta myös työteliäs. "Kyllä puuhaa riitti, mutta äärimmäisen hauskaa oli myös!" toteaa Sami Joululomaa aloittaessaan. Pikkujoulukausi oli myös vauhdikas, tiivis ja elämyhksellinen Yhden Tähden Shown parissa. Nyt lomaillaan Joulua ja Uuttavuotta ja sitten pikkuhiljaa keskitytään uuteen kesäteatterikauteen kevään tuotantoja unohtamatta.

Haluan kuitenkin kiittää kaikkia katsojiamme ja ystäviämme kuluneesta vuodesta ja mikä tärkeintä - Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta 2011! (24.12.2010)

Sami hyppää yksin lavahown pariin - Yhden Tähden Show ensi-iltaan

Uusimpana aluevaltauksena Sami hyppää rohkeasti yksin lavashown pariin Tahtiteatterin Yhden Tähden Showssa. Se saa ensi-iltansa Hotelli Scandic Kuopiossa 20.11.2010. Kyseessä on show lukuisine rooleineen, tansseineen ja yllätysvieraineen - ja lavalla on yksin Sami. Eikö pelota? "No hitusen huonosti nukuin sen yön, kun edellisenä iltana sovimme, että tämä show tehdään. Mutta innolla odotan ja rohkeasti lupaan hypätä!" (7.10.2010)

Ennätyksellisen kuuma kesäteatterikesä Kuopion Uudessa Kesäteateatterissa

Kuluva kesä on ollut työntäyteinen ja riemukas Kuopion Uudessa Kesäteatterissa. Sami näytteli toista pääosaa Urho Hellettä Kaiken takana on nainen! -Matti & Teppo -musikaalissa. "Täytyy sanoa, että hauskaa oli ja myös rankkaa, sillä arvotan tämän kolmen "tiukimman" produktion sarjaan koko näyttelemisuraltani." toteaa Sami hymy huulillaan. Ja lämpöä todella riitti, silti yhdenkään esityksen aikana ei satanut ja pääosin keli oli lähes trooppinen huippuna 35,4 asteen lämpötila esitystä aloitettaessa klo 19.00.

Yleisö oli hurmaantunut musikaalista, teatterista ja esityspaikasta. Väkeä tuli eri puolilta Suomea 4500 katsojan verran. (23.8.2010)

Vuosi 2010 jatkunut vauhdikkaasti - Kaiken takana on nainen! -Matti ja Teppo -musikaalin merkeissä ja debyyttipitkäsoiton viimeistelytöissä

Sami tekee siis Kuopion Uuteen Kesäteatteriin toisen pääroolin Johanna Keinäsen kanssa. Kyseessä on uusi kantaesitettävä musikaali, jossa Sami toimii yhtenä käsikiroittajana Johannan ja teoksen ohjaajan Kimmo Virtasen kanssa.

Perustilanne tarinassa on kutkuttava, sillä rakennustyömaalle saapuu mestariksi Paula Pakkanen ja se aiheuttaa miehisessä maailmassa vähintäänkin jännittäviä tilanteita. Mukana siis hauskoja tilanteita ja vauhdikasta musiikkia Matin ja Tepon aarteistosta. Musiikin on sovittanut Miljoonasateesta tuttu Olli Heikkinen.

Aikaa on vienyt myös Samin debyyttipitkäsoiton viimeistelytyöt. Hieno ja upea levy julkaistaan vuoden 2010 aikana.

LIsätietoa: www.kuopionuusikesateatteri.com


Sami toisessa pääroolissa Kaiken takana on nainen! -Matti & Teppo -musikaalissa Kuopion Uudessa Kesäteatterissa 2010 kesällä

Sami hyppää uuden kantaesitettävän musikaalin toiseen päärooliin kesällä 2010. Kuopion Uudessa Kesäteatterissa esitettävässä teoksessa Sami tekee Urho Hellen roolin rakennustyömaan jämeränä timpurina. Musikaalissa raksalle saapuu naispuolinen mestari, mikä saa aikaan mielenkiintoisia tilanteita miesvoittoisessa työyhteisössä. Uusi teos on sikäli mielenkiintoinen, että Matti & Teppo ovat lupautuneet näytelmän virallisiksi suosittelijoiksi, mikä on Samin mukaan erittäin hieno asia. Esityksiä jutusta on heinäkuun puolivälistä elokuun 15. päivään saakka. Lisätietoa esityksestä löytyy täältä. (26.1.2010)

Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta - jännityksellä odottaen

Mielenkiintoinen työvuosi on jälleen takana: Mainosspiikkejä, laulukeikkoja, talkshowta, TV-työn suunnittelua, levytysstudiota... Ja kaikkea mielenkiintoista on myös tulossa, mutta siitä haluamme kertoa vuoden vaihduttua, sillä nyt on tärkeää keskittyä rauhaisaan Joulun ja Uudenvuoden viettoon! "Antaa ajatuksen liitää ja nautitaan hyvästä seurasta ja ruoasta!" Sami sanoo joululahjoja autosta tyhjentäessään. (23.12.2009)

Samin ensimmäinen pitkäsoitto käytännössä valmis

Loman jälkeen Samilla on riittänyt kiirettä, sillä hän on ahkeroinut studiossa pitkäsoittonsa lauluraitoja viimeistellen. Päivät ovat olleet pitkiä, mutta tulostakin on syntynyt. Valmiina on nyt 14 kappaletta, jotka näkevät päivänvalon radioissa ja muualla seuraavan puolen vuoden sisään. "Täytyy sanoa, että studiotyönskentely on ihan opettavaisinta laulutekniikan kannalata. Tietyllä tavalla näin kovaan prässiin harvoin muuten joutuu tai suostuu venymään." mietti Sami studion sohvalla nuottien ympäröimänä. (18.10.2009)

Onnistuneen loman jälkeen suoraan levytysstudioon

Samin loma sujui mukavissa merkeissä koti- ja ulkomailla matkaillen, tulevia suunnitellen ja tietenkin kesästä nauttien. Työkausi alkoikin vauhdikkaasti, sillä ensi töikseen Sami aloitti tulevan pitkäsoittonsa viimeisten raitojen työstön Master-Recording -studioilla Espoossa 10.8.2009. "Täytyy sanoa, että rankkaa ja hauskaa hommaa!" totesi Sami studiosta tullessaan matkalla lentokentälle. Laulamisen haastavuus on kuitenkin se, mikä pitää mielen virkeänä. Uusi levy ilmestyy kauppoihin huhtikuuhun 2010 -mennessä. (13.8.2009)

Samin 15-vuotisjuhlavuosi näyttelijä-laulajana

"Niin se aika kuluu - yllättävän nopeasti." toteaa Sami esiintymistäyteisistä vuosista. Hän oli esiintynyt ammattipiireissä jo ennen laskettua aloitusvuotta 1994, mutta tuolloin alkoi näyttelijäura koulujen jälkeen Varkauden teatterissa. Sen jälkeen tie kulki Helsinkiin maan päänäyttämöille ja muille estraadeille. "Tärkeintä on kuitenkin aina se viimeisin esiintyminen, olipa se millaisella lavalla tahansa, niin se ammattitaito mitataan." muistuttaa Sami kiireidensä keskellä.

Sami juhlii 15-vuotista taiteilijuuttaan erillisohjelman merkeissä, joka julkistetaaan myöhemmin. (11.3.2009)


Ihan hapoilla -Revyy sai kiittävät kritiikit

Samin tuottama ja yhdessä Johanna Keinäsen kanssa käsikirjoittama Ihan hapoilla -Revyy sai kiittävät kritiikit tuoreen ensi-illan yhteydessä. Kiitosta saivat niin aiheen käsittely, esiintyjät kuin musiikkikin. Koko kritiikki on luettavissa tästä (avautuu uuteen ikkunaan). (5.12.2008)


Tunteen Palo -musiikkinäytelmä sai kiittävät kritiikit

Tunteen Palo -musiikkinäytelmä sai laajat kehut ensi-iltansa yhteydessä Oulussa. Kaleva kehui näytöstä laajalti ja yleisö on samaten ottanut teoksen loistavasti vastaan. "Sen oikein tuntee miten kansa rakastaa Tauno Paloa ja sen aikaista musiikkia. Lähes jokainen yleisö on seissyt loppukiitoksissa aplodit antaen. Todella hienolta tuntuu." kertoo Sami innostuneena. (21.10.2008)

Sami käsikirjoittajana kahdessa teatterikantaesityksessä

Sami on yhtenä kolmesta kantavasta voimasta pari vuotta sitten perustetussa Tahtiteatterissa. Tänä ja ensi vuonna kaksi kantaesitystä näkee päivänvalon eli Hotelli Scandic Kuopiossa Ihan hapoilla -revyyn ensi-ilta on 21.11.2008 ja Kotkan kaupunginteatterissa Maapalloilua-revyy puolestaan on ensi-illassaan 17.1.2009. Sami on käsikirjoittanut em. teokset yhdessä Johanna Keinäsen kanssa ja työ on ollut mieluisaa: "Toki sitä aina hiukan jännittää, mitä tietokoneen ruudulle ilmestyy kun työtuoliinsa istuu. Taustatyötä ja esisuunnittelua täytyy tietenkin tehdä riittävästi, mutta varsinainen kirjoittaminen on huippuhetki aina!", toteaa Sami kiireiden keskellä.
(21.10.2008)

Sami Tunteen Palo -musiikkinäytelmän Mika Waltarin roolissa

Sami tekee jälleen hypyn teatterin lavalle. Hän tekee Mika Waltarin roolin Tauno Palosta kertovassa musiikkinäytelmässä Tunteen Palo. Näytelmän ohjaa sen käsikirjoittanut Ismo Sajakorpi ja sitä esitetään n. 60 esityksen verran Helsingin Peacock-teatterin ohella Helsingissä, Oulussa, Tampereella sekä Lahdessa. Musiikista vastaa kapellimestarina Antti Hyvärinen. Lisätietoja www.menolippu.fi. (10.5.2008)

Hikiboksi-Revyy oli menestys - näytökset jatkuvat

Sami on mukana Tahtiteatterin Hikiboksi-Revyyssä, jonka ensimmäinen esityskausi päättyi juuri 14.12.2007. Paitsi että revyy sai loistokritiikit lehdistöltä, yli 2000 katsojaa osoitti suosiotaan näytöksissä, joista lähes puolet oli loppuunmyytyjä. Esitys jatkaa voittokulkuaan vuoden 2008 -puolella eri puolilla maata. (17.12.2007)

Sami Tali-Ihantala -elokuvassa kapteenin roolissa

7.12.2007 ensi-iltansa saava Åke Lindmanin Tali-Ihantala suurelokuvassa on rooli myös Samilla. Hän näyttelee joukkoineen perääntyvää kapteenia. "Rooli ei ole iso, mutta oli ilman muuta kiinnostava tehdä. Ankaran sotavaiheen edellyttämä maskeeraus oli myös mieleenpainuva: Ensin sotavaatteiden kastelu ja sitten "turve-hiekkahoito." Naama ja näkyvät paljaat ihon kohdat myös maskeerattiin asiankuuluvasti. "Helteiset kuvaukset Niinisalossa olivat raskaat ja mielenkiintoiset."toteaa Sami harmitellen samalla, ettei pääse ensi-iltaan Helsinkiin, koska samaan aikaan hän on lavalla Tahtiteatterin Hikiboksi-revyyssä Kuopiossa. "No, kaikkialla ei voi olla samaan aikaan ja revyyn tekeminen on hauskaa täydelle katsomolle." (4.12.2009)

Hikiboksi-Revyy sai kiittävät kritiikit

Hikiboksi-Revyyn ensi-ilta oli 16.11.2007 ja uuttera työ palkittiin, sillä kritiikit kehuivat kovin koko teosta: "Tahtiteatterin uuden revyyn menestys ei ole ainakaan laadusta kiinni." (Savon Sanomat 21.11.2007). Miten kritiikki vaikuttaa esittämiseen? "No, tietysti työtä on kiva tehdä, jos siitä pidetään ja myös liput käyvät paremmin kaupaksi," toteaa Sami puvunvaihtopeiliä kantaen ennen esitystä. Tärkeää on tietysti, että yleisö viihtyy - sillehän teatteria tehdään. (28.11.2007)


Kohti Hikiboksi-Revyytä - millainen prosessi se on?

"Kyllä se sellainen aika rypistys on, kieltämättä. Ensin ideoidaan tehokkaasti kaikkea mikä suomalaisessa elämänmuodossa naurattaa, ärsyttää tai mietityttää." Sami kertoo. Tämä tapahtuu ydintiimin kesken eli pöydässä istuu Johanna Keinänen, toinen pääkirjoittaja ja esiintyjä, jutun ohjaaja Kimmo Virtanen sekä Sami. Tämän jälkeen alkaa tiukka tietokoneen kanssa istuminen eli tekstin tuottaminen. Onko se vaikeaa? "Välillä todella vaikeaa ja välillä uskomattoman helppoa, enkä tarkalleen tiedä mistä tuo johtuu. Jos ei aiheen teksti meinaa irrota, niin sitten vaan on sisukkaasti kirjoitettava ja taas kirjoitettava, niin kyllä se siitä." Sami jatkaa.

Tämän jälkeen seuraa kaksi tiivistä harjoitusjaksoa. Ensin harjoitellaan ohjaajan ja kapellimestarin kanssa peruskuviot kuntoon ja toisella jaksolla kaikki hiotaan esityskuntoon. Väliin jääkin paljon omaehtoista työtä, mitä esiintyjän työ nimenomaan on.

"Onko tällainen prässi sitten vaivan väärti? "Kyllä se on. Kun näkee yleisön viihtyvän, niin nauttii itsekin ja jokainen esitys on tietysti erilainen. Kaamosaika ennen joulua menee myös paljon mukavammin näin!" jatkaa Sami. (11.10.2007)

Lisätietoa: www.tahtiteatteri.com

Miten loma meni?

"Täytyy sanoa, että onnistui oikein hyvin. Vietin loman aluksi omat nelikymppiset ja ikimuistoinen päivä se olikin. Sen jälkeen asetuin lomalle oikein tietoisesti ja sanoin "ei" kaikille keikoille lähes viiden viikon ajaksi." toteaa Sami kesätiedusteluun. Nyt edessä ovat sekä Samin & Vaihtoaskel-orkesterin Suuren Foksikiertueen keikat sekä Tahtiteatterin uuden Hikiboksi-revyyn käsikirjoitus ja -roolityö. Siihen päälle tulevat vielä kaikki muut keikat. "Hauskaa ja monipuolista tämä on!" Sami huikkaa ja alkaa pakata autoa iskelmäiltaa varten. (2.9.2007)

Sami lomalla

Onko freelancerilla lomaakin? Eikö kannattaisi tehdä sentään kaikki keikat mitä tarjolla on? "Ei, kyllä lomalla pitää olla, muuten ei jaksa..." toteaa Sami lomaltaan. Hän kertoo pitävänsä kesäisin vähintään kuukauden paussin töistään. Lomaan kuuluu normaalia mökkeilyä, kesäfestareita ja nimenomaan saunomista ja uimista. "Tärkeintä on antaa aikaa ajatuksille, muuten ei uudistu eikä jaksa luoda vaikkapa uusia kappaleita tai roolihahmoja." kuittaa Sami vielä lomaltaan. (31.7.2007)


Sami Kojonen & Vaihtoaskel Suurelle Foksikiertueelle

Sami ja Vaihtoaskel suuntaa Suurelle Foksikiertueelle kautta Suomen. Nykyradioissa harvemmin kuultavaa foksia on paitsi kiva kuunnella, varsinkin tanssia. Sitä on nyt kosolti tarjolla Suurelle Foksikiertueella, jota pojat tarjoilevat koko loppuvuoden mitä erilaisemmissa tanssipaikoissa. Vaihtoaskel-sivuilta näet ao. esiintymistilaisuudet. (16.2.2007)

Sami Kojonen & Vaihtoaskel -yhtyeen uusi sinkku Helmi julkaistu

Tammikuinen uurastus on nyt palkittu ja Vexi Salmen sanoittama ja Heikki Elon säveltämä Helmi-foksi on nyt laskeutumassa radioihin. Tunteikkaan haikea kappale kertoo miehen mietteistä herkän upeasti. Kappale on kuultavissa tästä. Tiedosto on 4.2 mb ja mp3-muotoa. (12.2.2007)

Kiitos kuluneesta esitysvuodesta sekä Hyvää Joulua & Onnellista Vuotta - takana on hieno vuosi 2006

Samille ja taustatiimille vuosi 2006 oli todella menestyksekäs. Alkuvuoden uurastus palkittiin Samille ja Vaihtoaskel-orkesterille komeasti SM-pronssimitalilla. Se toi uutta vauhtia kaikkeen tekemiseen. Kesä kului keikkaillen ja syksyn suurpuristus Joulutoti-revyyn suhteen kannatti: Loppuunmyydyt salit oli ilo tekijöille ja pääasia oli se, että yleisö piti esityksestä, joten jatkoa on luvassa.

"Alkuvuoden keskityn ensimmäisen pitkäsoittoni tekoon..." toteaa Sami hymyillen. (3.1.2007)


Joulutoti-revyy keräsi yleisön jakamattoman suosion


Pikkujoulurevyy on nyt joulukaudeltaan loppusuoralla ja viimeinen esitys on 15.12.2006 (loppuunmyyty). Esitys on saanut erityisen suotuisan vastaanoton yleisöltä. Seuraavassa kuultuja kommentteja:
- "Olen nähnyt erilaisia esityksiä ympäri Suomen, mutta tämä oli paras kaikista."
- "Ensimmäistä kertaa viihdyin pikkujouluissa esityksenne takia."
- "Todella hyvä ja hauska."

Esitys jatkaa kulkuaan taas ensi vuoden puolella ympärivuotiseksi versioksi päivitettynä sekä taas joulukaudella nykyisessä muodossaan. (10.12.2007)


Joulutoti-revyy lähes loppuunmyyty kaiken aikaa

Kiittävät kritiikit vauhdittivat lipunmyyntiä Joulutoti-revyyssä ja nyt tilaa on enää 8.12.2006 -esitykseen. Myös yleisö on kiittänyt jatkuvasti esitystä ylistävillä sanoilla ja tunnelma on esityksestä toiseen ollut äärettömän hieno. Vielä jäljellä olevia lippuja em. esitykseen voi kysyä Hotelli Scandic Kuopiosta puhelin 017-1952399.

Joulutoti-revyy sai kiittävät kritiikit ensi-illastaan

Samin ensi-ilta muiden esiintyvien ammattilaisten kanssa Joulutoti-revyyssä oli 17.11.2006. Tunnelma oli kutkuttavan jännittävä ja tunnelma katossa. Valtaosa yleisöstä seisoi esityksen loppukiitoksien alkaessa. Myös lehtien kriitikot pitivät esityksestä ja siitä mainittiin mm. seuraavaa: "...(Joulutotin) huumoripitoisuus nostaa tunnelman katsomossa EU:n pikkujouludirektiivin edellyttämälle tasolle." "Joulutotin sketsien joukossa on muutamia ihan lyömättömiä juttuja, kuten savon kieltä puhuva navigaattori...tai puolustusministeri Seppo Kääriäisen vierailu Politiikassa häslään lähetyksessä..."

Joulutoti-esite (klikkaa)

(20.11.2006)

Joulutoti-revyy - Pari sanaa asiasta ja sen vierestä

Sami tekee uuden aluevaltauksen kolmen muun teatteriammattilaisen kanssa tuottamalla yhdessä Scandic Kuopion kanssa Joulutoti-nimisen revyyn em. hotelliin. Noin tunnin mittaisessa paljon musiikkia sisältävässä viihdepaketissa on sketsejä ja verbaalista iloittelua. Ohjelman jälkeen voi jäädä vielä tanssimaan riittäväksi ajaksi - näin luvataan. Taustalla teatteriorkesterina soittaa SM-2006 -pronssimitalikokoonpano Vaihtoaskel.

Esitys on lähes loppuunmyyty Kuopiossa ja tilaa löytyy enää esityksissä 2.12. / 5.12. / 8.12.2006.
Lippujen hinnat: Esityslippu 20€, Esitys & Buffet 45€.

Esitys on tilattavissa myös muualle tilaajan omiin tiloihin. Tiedustelut ja varaukset Sami Kojonen Ky 040-5560550 tai kuopio@samikojonen.com tai helsinki@samikojonen.com. (4.9.2006)

Joulutoti-esite (klikkaa)

Sami Kojonen & Vaihtoaskel voittivat pronssia tanssiorkestereiden SM-kilpailuissa - poikia nähdään ympäri Suomen

Sami ja Vaihtoaskel osallistuivat tanssiorkestereiden SM-kilpailuihin ja tiukkojen semifinaalien jälkeen kamppailivat voitosta Ylläksellä 28.-30.4.2006. Tiukassa kisassa tuli pronssimitali ja runsas yleisön suosio. Myös oma FunClub oli mukana omalla bussillaan kisoissa - Kiitos heille kannustuksesta.

Suomea kiertämään

"Tästä ei voi kuin mitali vain kirkastua!" sanovat pojat yhteen ääneen kommentoidessaan kisamenestystään. Tilanteesta johtuen on myyntitiimiin hankittu runsaasti lisävoimia, sillä Samia ja Vaihtoaskelta tullaan näkemään nyt runsaammin ympäri Suomen. Tarkan listan näet "Keikkakalenteri-sivulla." (5.5.2006)

Yt-neuvottelut -foksi julkaistu

Uutteran studiosession jälkeen 12.12.2005 julkaistiin ensimmäinen lohkaisu Samin tulevalta pitkäsoitolta eli eetteriin kajahtaa Yt-neuvottelut -foksi. Se on kovien ammattilaisten Heikki Elon (säv. & san.) ja Jorma Toiviaisen (san.) käsialaa. "Tästä alkaa uusi nykymenolle hymyilevä yhteiskuntasatiirinen meininki!" toteaa Sami. Radiot ovat saaneet prässistä saapuneet tuliterät kiekot jouluviikolla. Voit kuunnella kappaleen tästä (klikkaamalla tekstiä - kappale latautuu hetken ja soi automaattisesti). (2.1.2006)

Samin ensimmäisen pitkäsoiton viimeistely alkoi

6.11.2005 Sami ja muusikot kerääntyivät studiolle äänittämään levyn viimeisiä kappaleita. Toinen on satiirinen sisällöltään ja toinen rehellisen tunteellista tanssimusiikkia. Pitkän studiopäivän aikana nähtiin hikeä otsalla ja keskittyneitä ilmeitä. Musiikillinen tuottaja - esim. Sillanpään taustavoimana tunnettu - Heikki Elo pisti pojat tiukoille: "Tää kohta pitää soittaa näin....otetaan uudestaan ja koko pitkä pätkä, että fiilis on oikea!" Sinkkulohkaisu tulevalta pitkäsoitolta on tulossa ulos joulukuussa ja varsinainen kiekko maaliskuun loppuun mennessä. (8.11.2005)

Koskettimia Vaihtoaskel-orkesterissa soittava Sauli Rissanen tutkii uusia biisejä musiikillisen tuottajan Heikki Elon kanssa.

Sami ja Vaihtoaskel esiintyivät juhlakokoonpanossaan Suomen Neito 2005 -suorassa TV-lähetyksessä

21.8.2005 oli jännittävä ja hauska päivä Samille ja koko Vaihtoaskel-orkesterille, sillä heidät oli valittu Suomen Neito 2005 -kisojen suoran TV-lähetyksen pääesintyjäksi Subtv:n välittämään ohjelmaan. Sami esitti lähetyksessä neljä laulua ja häntä säesti Vaihtoaskel-orkesteri juhlakokoonpanossaan kuusimiehisenä smokeissaan. Palaute esiintymisestä on ollut kiittävää ja keikkakyselyitä on tullut lisää ohjelmasta johtuen

"Kyllä oli jännittävä kokemus ja eriyisen kiinnostavaa oli se, että myös äänentoisto oli ohjelman mukaisesti tehty 50-luvun tyyliin!" kertoo Sami innoissaan. (4.9.2005)

Sami ja Vaihtoaskel hurmaa eri puolilla Suomea

Syyskuu alkoi vauhdikkaasti, sillä em. TV-esiintymisen jälkeen koko miehistöä vietiin pitkin poikin Suomea. Wanhan tanssikellarissa Helsingissä Samin ja Vaihtoaskelen keikkaa oli katsomassa lähemmäs tuhat ihmistä ja kauaksi ei jääty seuraavana päivänä Kuopiossa Kylpylähotelli Rauhalahdessa. Tunnelmaa kuvaa tanssiasiakkaan lause: "Kyllä ottaisin kuvan jos nyt ois kamera mukana!" (4.9.2005)

Uusia singlejä valmistellaan

Paraikaa valmistellaan uusia singelevyjä, joiden pitäisi olla soitossa viimeistään syksyllä. Odotettu pitkäsoitto on sekin lähitulevaisuuden suunnitelmissa, sillä valtaosa materiaalista on jo valmiina odottamassa levyprässiä... "Konstailematonta tanssimusiikkia vielä suurempi pilke silmäkulmassa..." toteaa Sami uuden materiaalin luonteesta kysyttäessä. (1.6.2005)

Sami Kojonen & Vaihtoaskel -yhtyeen keikkailu etenee halki Suomen.

Sami taustavoimineen on tehnyt kovasti työtä uuden tasokkaan tanssiyhtyeen synnyttämiseksi ja koko poppoo on jo nähty eri puolilla Suomea kansaa tanssittamassa. Palaute on ollut positiivista ja etenkin tanssittavuuden monipuolisuutta, positiivista meininkiä, musiikkia ja ammattitaitoa on kiitetty. Myös smokit esiintymisasuina ovat monen mieleen. Nyt tarkkailemaan paikkakunnan tanssipaikkoja, josko smokkipukuinen herrasmiesorkesteri on jo siellä! Keikkakalenterista löytyy Samin sekä Vaihtoaskeleen esiintymiset. (1.6.2005)

_____________

Uutisarkisto

Samin prinssin roolia Pieni merenneito -näytelmässä kehutaan

Sami teki pikaloikan prinssin rooliin Pieni merenneito -näytelmään Kuopion Kaupunginteatteriin. Vauhdikkaassa ja jännittävässä sadussa seurattiin sananmukaisesti pienen merenneidon matkaa ihmisten maailmaan tavoittelemaan ihastustaan prinssiä, jota Sami esitti kevätkauden ajan ja
siitä mainitaan seuraavaa:

"Onnistunut miehitys on myös Sami Kojonen prinssin rooliin. Näyttelijällä riittää tosi ammatillista asennetta pistää peliin karismansa ja pelihuumorinsa."
(Savon Sanomat 26.4.2004)

Esitykset jatkuvat uudella miehityksellä ja lisätietoa saa osoitteesta:

http://www.kulttuuri.kuopio.fi/teatteri/

Toivevävypojan kosto -ohjelmallisen lauluillan
esitykset ja kiittävät kritiikit.

Toivevävypojan kosto -ohjelmallinen lauluillan ensi-ilta oli 1.11.2003 ja siinä käydään läpi miehen ja näyttelijän elämää sekä kuullaan 17 tuttua sävelmää iskelmästä operettiin. Taustalla soittaa Samin oma nelimiehinen tanssiorkesteri.

Kritiikit ovat kiittäneet teosta monin sanoin:

"Toivevävypojan kosto näyttää kuinka näyttämöä hallitaan."

"Siinä missä television roskaviihde on karkottanut
 kriittisen yleisön, Sami Kojonen
tahollaan ehdottoman ammattitaidon mahdollistamalla persoonallisella vaatimattomuudella vangitsee katsojansa."

"Toivevävypojan kosto on kaikkineen pätevällä ammattitaidolla, sympaattisella, inhimillisellä otteella tehty monologi-lauluesitys. Katsoja lähtee esityksestä hilpeän hyväntuulisena. Yksi näyttelijä kokonaisilmaisullaan sekä ryhmä muusikkoja voivat
rakentaa näyttämön lumon."
(Savon Sanomat 4.11.2003)

Toivevävypojan kosto -lauluilta on nyt kiertuemyynnissä ja
esityksiä ja / tai yritysesityksiä voi kysyä numerosta
040-5560550.

Samin maksisinkku Konstailematonta tanssimusiikkia julkaistaan 22.8.2003 Tanssiorkesteri Sami Kojonen aloittaa
Uusnostalgista tanssimusiikkia sisältävä kiekko julkaistaan 22.8.2003. Se pokkaa kohteliaasti vanhalle, perinteiselle tanssimusiikille. "Konstailematonta tanssimusiikkia"-maksikiekko sisältää neljä veikeää tähteä ja saa jalan tamppaamaan mattoa parketista puhumattakaan. Avausraita "Foksityttö" on uutta materiaalia samoin kuin
kiekon kolmonenkin "Neito saavuttamaton." Ohessa löytyy
pari vanhaa harvemmin kuultua teosta "Sinä, Sinä, Sinä"
sekä "Lola pieni."

Sami aloittaa laajemman keikkailun tulevan tanssikauden
aikana viisimiehisellä kokoonpanolla, joka treenaa jo nyt
tulevia tansseja varten. Levyn avausraidan "Foksityttö" voit
kuunnella "Ääninäytteet" sivulla!

Samin ohjaama Euroviisut 2002 -musiikillinen iloittelu
Kuopion kaupunginteatterin suurella näyttämöllä  keräsi lähes täydet katsomot...
Sami ohjasi keväällä Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukiolle kirjoittamansa Euroviisut 2002 -produktion, jossa kymmenet lahjakkaat nuoret laulavat, tanssivat ja näyttelevät euroviisutunnelmissa. Tunnettuahan on, että Suomi "on pärjännyt" Euroviisuissa kautta vuosien ja niinpä onkin aika irvailla lievällä hymyllä suomalaiselle musiikkibisnekselle, tähteydelle ja tähdille unohtamatta tavallista TV:n katsojaa! Keväällä esityssarja keräsi lähes täydet katsomot ja kritiikit olivat kehuvia. Nyt saatiin jatkoa, sillä Kuopion Kaupunginteatteri kutsui esityksen Viileet kinkerit -festareille
ja esityksiä seurasi lähes täydet suuren näyttämön katsomot.

Sami valmistui teatteri-ilmaisun opettajaksi!

9.10.2001 Sami valmistui teatteri-ilmaisun opettajaksi Teatterikorkeakoulusta. Vuonna 1997 aloitetut opinnot
antavat Samille virallisen oikeuden opettaa teatteri-ilmaisua kaikissa oppilaitoksissa Teatterikorkeakoulua myöten (näytetunnin jälkeen). Jo tätä ennen Sami on opettanut mm. Kuopion ja Tampereen Ammattikorkeakouluissa, Kuopion Konservatoriossa ja Lahden Kansanopistossa.

Näytteitä Samin Filmi-, TV- ja mainostöistä -video on valmistunut!

VHS-kasetilla on näytteet kahdestatoista kameranäyttelemistyöstä draaman ja mainosten väliltä! Tilaa kasetti katsottavaksi. Saatavana myös Quicktime-versiona rompulla!Sami pääroolissa Grand Prix –palkitussa Tulikaste-elokuvassa!

Kevättalvella 2000 Vuosangassa kuvattu Tulikaste-elokuva voitti Rassegua Cinematografica Internazionale Eserciti e
Popoli –festivaalin parhaan teoksen Grand Prix –palkinnon, jonka myöntää Italian presidentti.

Tulikaste on Puolustusvoimien Koulutuksen Kehittämiskeskuksen näytelmällinen koulutuselokuva taistelustressistä. Sami esittää joukkueenjohtajaa, vänrikki Lainetta ja luotsaa joukkoaan ensimmäisessä tositaistelussa.

Em. festivaalille osallistui yli 70 sotilaselokuvaa 25 maasta.


Takaisin ylös